Äntligen! Steam stoppar onlinebetting

Spelplattformen Steam stoppar onlinebetting via sina användarkonton. Steam tar nu äntligen tag i problemet med minderårigas onlinebetting på CS:GO-matcher. Det här är något jag har skrivit om en hel del om tidigare, både  här och här. Jag har också gjort en intervju med chefsjuristen på Lotteriinspektionen kring problemet.

Steam säger nu att de inte vill ha något att göra med de tveksamma företag som lierar sig med dem och de tar avstånd från bettingsajter som CSGO Lounge, som tjänar stora pengar på vadslagning bland minderåriga. Steam förklarar också på sin sajt hur bettingsajterna gör för att använda konton hos Steam till inloggning för vadslagning.

Steam säger att de aldrig själva haft affärssamarbeten med de här bettingsajterna och inte fått några pengar från dem. Nu lovar Steam att de ska sätta stopp för möjligheter till onelinebetting via sitt Stamkonto framöver.

Tack Steam, från mig och säkerligen en hel del andra föräldrar med barn som förlorat stora summor pengar på de här sajterna. Bättre sent än aldrig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *